2001

 Lugemisühingu kirjaoskuskonverents Tallinnas 

Lugemisühingu 2001. aasta kirjaoskuskonverents kandis nime "Õppimine on vabadus on vastutus". Sellel konverentsil arutleti, kuidas lugemine ja kirjutamine saab toetada iseseisva ja kriitilise mõtlemise arengut ning kuidas anda õpetajatele tööriistu, et seda teadlikult teha. Konverents toimus koostöös Tallinna Ülikooliga.

2002

 Lugemisühingu ja Tallinna Ülikooli ühiskonverents "Märgist mõistmiseni"

2002. aasta kirjaoskuskonverents korraldati taaskord koostöös Tallinna Ülikooliga, see kandis nime "Märgist mõistmiseni".

2003

 Lugemisühingu korraldas rahvusvahelise kirjaoskuskonverentsi Tallinnas

2004

 

Lugemispesa projekti algatamine

2004. aastal algatas Eesti Lugemisühing projekti, mis on on tänaseks tuntum kui ühing ise - LUGEMISPESA.

Eesti Lugemisühingu düsleksia osakonna loomine

6. märtsil 2004. aastal. Osakonda kuuluvad lisaks paljudele erinevate erialade õpetajatele logopeedid, eripedagoogid ja düsleksiaga laste vanemad.​ Düsleksiaosakonna eestvedaja on Tallina Ülikooli Haridusteaduste instituudi eripedagoogika külalislektor, logopeed ja eripedagoog Kadi Lukanenok.

Loe edasi!

2005

Eesti Lugemisühingu projekt "Lugeda on mõnus" sai FELA auhinna

Eesti Lugemisühing projekt "Lugeda on mõnus" vääris üle-euroopalist tunnustust!

Euroopa Kirjaoskusühingute Assotsiatsiooni FELA (Federation of European Literacy Association) aastakonverentsil Zagrebis tunnustati Eesti Lugemisühingu projekti!

Eesti Lugemisühingu, Taani Instituudi ja Tallinna Ülikooli ühiskonverents

Eesti Lugemisühingu 2005. aasta konverents oli muinasjuttude teemal. Koostöös Tallinna Ülikooli ja Taani Instituudiga tähistati kuulsa muinasjutulooja Hans Christian Anderseni 200ndat sünniaastapäeva.

2006

Eesti Lugemisühingu konverents humanistlikust algõpetusest.

Eesti Lugemisühingu 2006. aasta konverents korraldati koostöös Tallinna Ülikooli, REKKi (Riiklik Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskus) ning Lugemispesa projekiga.

Selle teemaks oli humanistlik algõpetus - kuidas saab lugemine, kirjutamine ja mõtlemine kaasa aidata humanistlike väärtuste kujunemisele ning iga inimese eripärade ja annetega arvestamisele.

2008

Eesti Lugemisühingu ja TLÜ ühiskonverents

Eesti Lugemisühing ja Tallinna Ülikooli ühiskonverents 2008. aastal kandis nime "Tähest tähenduseni".

 

2009

Lugemispesa projekt sai FELA auhinna

Eesti Lugemisühing projekt "Lugeda on mõnus" vääris neli aastat tagasi üle-euroopalist. Nüüd on kord Lugemispesa projekti käes, mis nimetati 2009. aasta Euroopa parimaks kirjaoskusporjektiks. Palju õnne!

Euroopa Kirjaoskusühingute Assotsiatsiooni FELA (Federation of European Literacy Association) aastakonverentsil Bragas tunnustati Eesti Lugemisühingu projekti!

2010

Lugemisühingu ja Tartu Ülikooli ühiskonverents

Eesti Lugemisühing 2010. aasta konverents korraldati koostöös Tartu Ülikooliga. Kui ühingu tunnustatud projekt kandis nime "Lugeda on mõnus", siis konverentsi nimi oli veel sammuke edasi "Lugemine on nauding"!